Το "μονοπάτι του κέρδους" στον Αλογομούρη καθημερινά!


Το "μονοπάτι του κέρδους" στον Αλογομούρη καθημερινά!


Απο σήμερα 24 Μαρτίου ξεκίνησε η συνεργασία μου με την σελίδα του Αλογομούρη http://alogomouris.blogspot.com/
Καθημερινά θα μπορείτε ακολουθώντας το θρυλικό "μονοπάτι του κέρδους" να βρίσκετε ενδιαφέρουσες προτάσεις για πονταρίσματα, αλλά και αρθρογραφία που θα τσακίζει κόκκαλα! Τα "ακραία στοιχηματικά φαινόμενα" μαζί με το ποντάρισμα στον ΟΠΑΠ καθημερινά στην σελίδα του Αλογομούρη http://alogomouris.blogspot.com/


Κουμάρι : Ο τζόγος, το τυχερό παίγνιο. Βέβαια το κουμάρι δεν παραπέμπει σε avantgarde καταστάσεις ενός ναού στο Μονακό, ούτε καν σε Πάρνηθα, και ταιριάζει σε άτομα low level, παρακάτω και από έναν απλώς άξεστο τζογαδόρο. Το κουμάρι είναι πιο underground και παρακμή. πηγή πληροφοριών slang.gr

02 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 (videos)


 
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πήρε προσωπικά τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στην άδεια Τούμπα (1-0). Το γκολ του σφράγισε το εισιτήριο του ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου ο "Δικέφαλος" περιμένει το νικητή του ζευγαριού ΑΕΚ-ΠΑΟ. Σχολίασε live o Αλέξης Σπυρόπουλος (videos).

Η εικόνα του αγώνα:
Το παιχνίδι άρχισε έτσι όπως τελείωσε πριν από 15 μέρες στο Καραϊσκάκη. Με δοκάρι. Μόνο που αυτή τη φορά ήταν ο ΠΑΟΚ που λίγο έλειψε να βρει στόχο, με τον Βιεϊρίνια μόλις στο 2ο λεπτό, αλλά κάτι ο Νικοπολίδης, κάτι το αριστερό δοκάρι, δεν έφεραν το επιθυμητό, για τους γηπεδούχους, αποτέλεσμα.
Κατά τα λοιπά, το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οχι γιατί δεν είχε ομορφιά (ίσα-ίσα), αλλά γιατί οι δύο ομάδες προτίμησαν ένα συντηρητικό παιχνίδι, δικαιολογημένο μόνο για τη μία πλευρά. Βλέπετε, ο ΠΑΟΚ ήταν λογικό πως θα κατέβει με στόχο να κοντρολάρει το ματς, να κρατήσει μπάλα και να χτυπήσει στους κενούς χώρους. Μόνο που δεν περίμενε πως περίπου τον ίδιο τρόπο θα ακολουθούσε και ο Ολυμπιακός. Τον Δικέφαλο τον βόλευε το 0-0, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που έπρεπε να ανεβάσουν ταχύτητα αν ήθελαν να πετύχουν το γκολ που θα διαφοροποιούσε τα δεδομένα από το πρώτο παιχνίδι.
Ο Βαλβέρδε πάντως, γέμισε το κέντρο και την επίθεση με τους Ρόμενταλ, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ και Μιραλάς, δεν είδε όμως προκοπή. Κυρίως από τα άκρα. Γι' αυτό στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε μέσα και τον Ζαϊρί, ευελπιστώντας πως με τις διεισδύσεις του Μαροκινού θα πάρει κάτι περισσότερο.
Αυτός όμως που πήρε κάτι από το δεύτερο ημίχρονο ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο 57ο λεπτό με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Αυτό ήταν και το σημείο που έκρινε το ματς,αφού ναι μεν ο Ολυμπιακός πήρε τη μπάλα, είχε κατοχή και πίεσε, δεν κατάφερε όμως να απειλήσει την εστία του Χαλκιά. Αυτό γιατί ο Δικέφαλος είχε το καθαρό μυαλό και την ώριμη άμυνα να κρατήσει το 1-0 και να διαχειριστεί την ένταση των τελευταίων λεπτών.
Εξάλλου, ο ΠΑΟΚ απέκτησε και ένα σημαντικό πλεονέκτημα λίγο πριν το τέλος, αφού ο Μιραλάς χτύπησε αψυχολόγητα τον Ιβιτς και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Αυτό ήταν ουσιαστικά το... κερασάκι στην τούρτα μιας κακής εμφάνισης του Βέλγου.
Το κλειδί του αγώνα:
Ο ΠΑΟΚ πήγε το παιχνίδι στα μέτρα του. Το κοντρόλαρε και το διαχειρίστηκε σχεδόν άψογα. Το ίδιο άψογα λειτούργησε μετά το 1-0, την ώρα που ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει.
Ο αδύναμος κρίκος:
Μία μέρα μετά την ανακοίνωση της απόκτησής του από τον Ολυμπιακό, ο Μιραλάς προβλημάτισε με την εικόνα του, δεν βοήθησε και αποβλήθηκε.
MVP:
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σκόραρε σε ντέρμπι και τι ντέρμπι, ε;

TO LIVE TOY ΑΓΩΝΑ :
Αρχικό σχόλιο Αλέξη Σπυρόπουλου: Ο Μάκης Χάβος φαίνεται να επιλέγει το 4-2-3-1, αν και πρόκειται για κάτι που θα φανεί στο γήπεδο. Ο Λίνο τόσο στο Καραϊσκάκη όσο και στο Χαριλάου δεν έδειξε ιδιαίτερα αξιόπιστος στο αριστερό άκρο της άμυνας, οπότε έχει λογική η προώθησή του στη μεσαία γραμμή. Ταυτόχρονα φανερώνει μια αμυντική τρόπον τινά διάθεση από το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΟΚ, θέλοντας παράλληλα να εκμεταλλευτεί το ποιοτικό του πόδι του Βραζιλιάνου. Από την άλλη ο Βαλβέρδε έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στην τακτική παιδεία του Ντένις Ρόμενταλ από τον οποιονδήποτε άλλον (Ζαϊρί ή Φετφατζίδη) θα μπορούσε να παίξει στην ίδια θέση, αυτήν του δεξιού χαφ. Παράλληλα επιλέγει για την κορυφή τον Τζιμπούρ, ο οποίος έχει παράδοση εξαιρετικών εμφανίσεων στην Τούμπα, με όποια ομάδα κι αν αγωνίστηκε εκεί, ενώ μένει να δούμε αν θα μπορέσει ο Μιραλάς να λειτουργήσει-αποδώσει δίπλα στο βασικό φορ, και δη αριστερά, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί.
2ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ σε σουτ του Βιεϊρίνια. Ο Νικοπολίδης βρήκε τη μπάλα και αυτή στη συνέχεια χτύπησε στο αριστερό δοκάρι.
9ο λεπτό: Απείλησε ο Ολυμπιακός με τον Μιραλάς, αλλά η κεφαλιά του Βέλγου δεν ήταν καλή και πέρασε άουτ.
Δείτε εδώ την ευκαιρία του ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια.
17ο λεπτό: Θαυμάσια πάσα του Γκαρσία στον Ιβιτς, ο οποίος σε θέση για γκολ πλάσαρε άσχημα και η μπάλα πέρασε άουτ.
Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Χαρακτηριστική είναι η ηρεμία που επικρατεί σ' ένα παιχνίδι χωρίς θεατές, με παίκτες συγκεντρωμένους, δίχως καραγκιοζιλίκια με ή για τον κόσμο. Γενικώς μόνο ποδόσφαιρο. Οι στιγμές είναι του ΠΑΟΚ με κλασικούς, εγνωσμένους τρόπους του οπλοασταίου που διαθέτει, όπως η ευκαιρία του Βιεϊρίνια με σουτ, και με τα δύο πόδια, από τα 20 μέτρα ή οι τρύπες του Γκαρσία. Στη δεύτερη κακό τελείωμα από τον Ίβιτς. Στην πρώτη δοκάρι. Τα δοκάρια όμως είναι μέρος του παιχνιδιού, όπως και στο Καραϊσκάκη. Κάποτε σε έναν αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ο Κατσουράνης είχε πέντε. Διαπίστωση που επιβεβαιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι είναι πόσο αβίαστα έχει ενσωματωθεί και αφομοιωθεί στο σύστημα ο ευκίνητος και αεικίνητος Τσουκαλάς, σε μια ομάδα με κατά κόρον βαρείς χαφ.
Δείτε εδώ την ευκαιρία του ΠΑΟΚ με τον Ιβιτς. 

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Κοντρόλ παιχνίδι με καλή οργάνωση από αμφοτέρους δίχως υψηλή ένταση. Ο ΠΑΟΚ δεν βιάζεται για κάτι και επιτίθεται σωστά, όταν του δίδεται η ευκαιρία, πράγμα φυσιολογικό όσο το αποτέλεσμα είναι στο 0-0. Ούτε όμως ο Ολυμπιακός βιάζεται ή τουλάχιστον όχι όσο φαίνεται να βιάζεται ο προπονητής του. Πιστεύουν ότι με τη μερίδα του λέοντος στην κατοχή της μπάλας, αργά ή γρήγορα θα βρεθεί η στιγμή τους.
Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Το τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου αποτέλεσε ουσιαστικά μονότερμα του Ολυμπιακού. Ο Μοδέστο εύκολα και με διαφορά είναι ο κορυφαίος των ερυθρολεύκων και για τις καλύψεις που παρέχει πίσω, είτε δεξιά είτε αριστερά, και για τη διανομή του παιχνιδιού, σε σημείο που να κάνει τις δαπάνες που έγιναν για τον Ντουντού, πόσω μάλλον για τον Μοϊσές το περασμένο καλοκαίρι, να μοιάζουν άσκοπες. Πάντως το παιχνίδι κυριαρχίας του Ολυμπιακού δεν διοχετεύεται και δεν καταλήγει κάπου, παρά μόνο σε κάποια σκοτωμένα σουτ. Αυτό οφείλεται στην καλή δουλειά του ΠΑΟΚ πάνω στον Ιμπαγάσα, ο οποίος όμως, αν και περιορισμένος, κάνει κινήσεις και προσπαθεί με τη μία μπαλιά να σπάσει το αντίπαλο αμυντικό οικοδόμημα.
49o λεπτό: Σουτ του Βιεϊρίνια, ο Νικοπολίδης με δυσκολία μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
57ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Ο ΠΑΟΚ ανοίγει το σκορ. Κεφαλιά-πάσα του Ιβιτς στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος με σουτ από καλή θέση παραβίασε την εστία του Νικοπολίδη.
Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Σημείο αναφοράς στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου είναι αναμφίβολα ο Βιεϊρίνια. Ένας σπάνιος παίκτης που δεν ξέρεις ποιο είναι το δυνατό του πόδι για να μαρκάρεις κι αυτό είναι άλυτο θέμα για τον εκάστοτε αντίπαλο είτε επιχειρεί να σουτάρει είτε να πασάρει. Από αυτόν έφτασε ο ΠΑΟΚ δύο φορές κοντά στο γκολ πριν από το κάνει από μια στημένη φάση που μπορεί να συμβεί πολλάκις σε ένα παιχνίδι. Ρόμενταλ και Μιραλάς είναι ανώφελοι όταν πρέπει να παίξουν εν στάση, να υποδεχθούν δηλαδή την μπάλα και να παίξουν απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Αντίθετα είναι χρήσιμοι εν κινήσει. Για εν στάση παιχνίδι ακραίων Ζαϊρί και Ριέρα είναι σαφώς πιο κατάλληλοι και τα οκτώ λεπτά που πέρασαν για να μπει ο Μαροκινός ήταν πολλά. Πολλά ήταν και τα λεπτά που χρειάστηκε να περάσουν μετά το γκολ έως ότου έρθει από τον πάγκο, ελλείψει Ριέρα, ο Φετφατζίδης. Το εν στάση παιχνίδι στα λίγα τετραγωνικά είναι βούτυρο στο ψωμί άλλων, με πρώτο τον Γκαρσία και με δεύτερο τον Ίβιτς. 

Δείτε εδώ την ευκαιρία του ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια.
Δείτε εδώ το γκολ του Σαλπιγγίδη.
74ο λεπτό: Ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτυπήσε στο τείχος (που ήταν μέσα στην περιοχή) και συγκεκριμένα στο χέρι του Μιραλάς, αλλά ο διαιτητής άφησε την εξέλιξη.

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Ο ΠΑΟΚ βγάζει την επιθετική προσωπικότητα και την απαίτηση που δεν είχε την Κυριακή απέναντι στον Άρη. Από την άλλη είναι εμφανής η αλλαγή ταχύτητας στον Ολυμπιακό με το... νέφτι του 1-0, η οποία όμως ταχύτητα προσκρούει στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Για τον οποίο αποτελεί κοπλιμάν το γεγονός ότι και τους Κοντρέρας - Βιτόλο, τους δύο βασικούς πυλώνες του αμυντικού του οικοδομήματος, να είχε στην ενδεκάδα πάλι το ίδιο καλά θα αντιστεκόταν. Είναι σίγουρα ένα θέμα το χέρι του Μιραλάς στο τείχος, ένα καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε. Ευχής έργον να το είχε δει ο διαιτητής.
86ο λεπτό: Ο Μιραλάς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή για χτύπημα στον Ιβιτς. Πηγαίνοντας προς τον πάγκο ο Βέλγος δέχθηκε βροχή αντικειμένων από την κερκίδα.
90ο λεπτό: Κοντινό βολέ του Τοροσίδη εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Χαλκιάς.
Τελικό σχόλιο Αλέξη Σπυρόπουλου: Στο τελευταίο στάδιο του αγώνα ο Ολυμπιακός γέμισε την περιοχή του ΠΑΟΚ με ό,τι είχε και δεν είχε. Πρώτα με τον κλασικότερο των φορ που διαθέτει στο ρόστερ του, τον Πάντελιτς, και ακολούθως με βαριά κορμιά, όπως ο Μέλμπεργκ, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Μοντέστο. Αλήθεια είναι πως δημιούργησε συνθήκες πολιορκίας, αλλά σε τελική ανάλυση από τη στιγμή που ο Χαλκιάς έκανε την πρώτη του απόκρουση στο 89ο λεπτό δεν είναι απλώς ενδεικτικό είναι χαρακτηριστικό. Ήταν μια καθαρή πρόκριση του ΠΑΟΚ και γενικώς τέλος καλό όλα καλά, καθώς αύριο τόσο η ομάδα όσο και η πόλη θα βρίσκονται στη θέση τους.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σαβίνι (72' Eλ Ζαρ), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Σνάουτσνερ, Ιβιτς (93' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (84' Μουσλίμοβιτς)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μπράβο, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ (53' Ζαϊρί), Μιραλάς, Φουστέρ (61' Πάντελιτς), Τζιμπούρ (61' Φετφατζίδης).
Κίτρινες: Τσουκαλάς - Τζιμπούρ, Α.Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα
Κόκκινη: Μιραλάς 

ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ : Τζίροι & αποδόσεις

ΤΖΙΡΟΙ